Wat is spouwmuurisolatie?

U bent op zoek naar een bedrijf wie u kan helpen bij een gevelrenovatie of spouwmuurisolatie? Wij van Bouwservice PJ Roijackers uit Helmond  geven u graag meer informatie hierover. Van alle vormen isolatie aan woningen en bedrijfspanden is spouwmuurisolatie de hoogst mogelijk rendabele manier om uw kosten aan energie te verlagen. De meeste kou komt via uw buitenmuren de woning of het bedrijfspand binnen. Wanneer u een spouwmuur heeft is de isolatie hiervan de goedkoopste vorm van gevelisolatie.

Maar waarom spouwmuurisolatie?

Heeft u een spouwmuur en is deze (nog) niet geïsoleerd? We geven u graag een aantal redenen in deze blog om deze alsnog te laten isolatie.

  1. Besparing op uw energiekosten: De totale kosten voor een complete spouwmuurisolatie kunnen vaak binnen 3 tot 5 jaar worden terugverdiend. Daarna is alles wat u minder verbruikt aan warmte/ stookkosten winst voor u.
  2. Het klimaat van uw woning/ bedrijfspand wordt comfortabeler: Als u uw woning/ bedrijfspand voorziet van een goede spouwmuurisolatie dan maakt u de binnenruimtes in de winter warmer en in de zomer koeler. In elk seizoen van het jaar heeft u er dus extra profijt van.
  3. Minder gehorig: De isolatie in uw spouw houdt niet alleen de warmte in uw woning vast en de kou buiten maar ook het geluid van zowel binnen als buiten.
  4. Minder kans op vocht: Als u uw woning/ bedrijfspand voorziet van een spouwmuurisolatie beperkt u de kans aanzienenlijk op vocht
  5. Hogere waardering op de huizenmarkt: Een woning of bedrijfspand met een goede spouwmuurisolatie zal hoger worden gewaardeerd op de huizenmarkt. Er wordt door kopers veel gekeken naar het energielabel. Een woning of bedrijfspand met een hoger energielabel zal dus interessanter zijn bij kopers.Meer weten over spouwmuurisolatie?

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur kun je herkennen omdat deze uit twee delen bestaat. Een buitenbuur en een binnenmuur. De spouw is de open ruimte tussen de buiten en de binnenmuur. De spouw heeft een aantal functies, waaronder het voorkomen van vocht en de isolatie van de warmte en het geluid.

Wat is een spouwmuurisolatie?

Bij een spouwmuurisolatie zal er van buitenaf gewerkt worden. De spouw zal opvult worden met isolatiemateriaal. Veelvoorkomende materialen welke gebruikt worden zijn:

  1. Glaswol (zand & gerecycled glas).
  2. Korrels van expanded polystyrene (EPS; kleine bolletjes van piepschuim).
  3. Polyurethaan (PUR) schuim.
  4. UF-schuim.

Welk isolatiemateriaal in uw spouw het meest geschikt is, hangt onder andere af van de spouwbreedte, het type steen en de voegbreedte. Om het isolatiemateriaal in de spouw te krijgen, wordt er eerst een gatenpatroon in uw buitenmuur geboord. De gaten komen hierbij op de kruising van de voeg. Vervolgens wordt het isolatiemateriaal door de gaten in lagen van beneden naar boven in de spouw aangebracht.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie? Wij van Bouwservice PJ Roijackers uit Helmond helpen u graag bij het uitvoeren van diverse gevelrenovatie werkzaamheden of het plaatsen van een spouwmuurisolatie. Indien u verder nog vragen heeft, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via. 06-22486689. Uiteraard zijn wij ook per mail te bereiken: info@bouwservice-pj.nl.