Wat is een voeg?

Wat is een voeg precies? Een voeg vormt een overgang tussen verschillende materialen, bijvoorbeeld tussen twee bakstenen. De voeg is altijd van een ander materieel dan de materialen die hij met elkaar in verbinding brengt.

Een voeg in het metselwerk

Wanneer u metselwerk gaat realiseren of vervangen komt er altijd een voeg aan te pas. Bij het metselen van bakstenen worden de stenen aal elkaar geplaatst door middel van specie. De specie anders genaamd voeg zal later hard worden waardoor de stenen aan elkaar worden geplakt. Vandaag de dag worden veel cementvoegen gebruikt. Deze zijn beter in het onderhoud en hoogwaardiger in kwaliteit op de lange termijn.

Een voeg vervangen of repareren?

Een van de belangrijkste functies van de voeg is het metselwerk bij elkaar houden. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de warmte binnen blijft, de koud buiten en stoot het vocht af. Wanneer de voegen van de gevel in oude en slechte staan zijn kan u vocht in uw spouwmuren krijgen. Vaak krijgt u hierdoor spouwmuurvervuiling. Vervolgens zorgt dit voor schimmel en vocht in uw woning. Wanneer er vocht in de stenen komt en het kan gaan vriezen kunnen de stenen zodanig beschadigd raken dat deze kunnen afbreken. Een goede voeg voorkomt veel van deze problemen. Laat daarom regelmatig uw voegen controleren of repareren door Bouwservice PJ Roijackers uit Helmond.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie? Wij van Bouwservice PJ Roijackers uit Helmond helpen u graag bij het uitvoeren van diverse gevelrenovatie werkzaamheden of het plaatsen van een spouwmuurisolatie. Indien u verder nog vragen heeft, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via. 06-22486689. Uiteraard zijn wij ook per mail te bereiken: info@bouwservice-pj.nl.