Wat is spouwmuurvervuiling?

Spouwmuurvervuiling is een veelvoorkomend probleem waar veel huiseigenaren mee te maken krijgen. Een spouwmuur is een tussenruimte tussen twee muren die ook wel de spouw wordt genoemd. In de loop der tijd kan er vuil in de spouw komen. Op lange termijn kan dit zorgen voor een aantal problemen.

Er zijn verschillende soorten vervuiling die kunnen voorkomen in de spouwmuur. Voorbeelden zijn puin, zand, cementresten en ander vuil. Als deze vervuiling niet wordt verwijderd, kan dit leiden tot condensatie op de binnenbuur. Dit kan op de lange termijn zelfs zorgen voor schimmelvorming.

Het is daarom belangrijk om de spouwmuurvervuiling te verwijderen voordat je spouwmuurisoaltie aanbrengt. Dit kan door een paar stenen uit de muur te halen en de vervuiling te verwijderen. Dit zal ervoor zorgen dat de isoaltie beter werkt en voorkomt vocht en schimmelproblemen.

Als je vermoedt dat er vervuiling in je spouwmuur zit is het verstandig contact met ons op te nemen. We komen graag bij u langs om de spouwmuur te inspecteren. Samen met u maken we een plan van aanpak en komen we met een deskundig advies.

In het kort, spouwmuurvervuiling kan leiden tot vocht- en schimmelproblemen en moet worden verwijderd voordat isolatie wordt aangebracht. Het inschakelen van een specialist is aan te raden.

Wat is spouwmuurisolatie?

U bent op zoek naar een bedrijf wie u kan helpen bij een gevelrenovatie of spouwmuurisolatie? Wij van Bouwservice PJ Roijackers uit Helmond  geven u graag meer informatie hierover. Van alle vormen isolatie aan woningen en bedrijfspanden is spouwmuurisolatie de hoogst mogelijk rendabele manier om uw kosten aan energie te verlagen. De meeste kou komt via uw buitenmuren de woning of het bedrijfspand binnen. Wanneer u een spouwmuur heeft is de isolatie hiervan de goedkoopste vorm van gevelisolatie. In deze blog leggen we u meer uit wat spouwmuurisoaltie is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie? Wij van Bouwservice PJ Roijackers uit Helmond helpen u graag bij het uitvoeren van diverse gevelrenovatie werkzaamheden of het plaatsen van een spouwmuurisolatie. Indien u verder nog vragen heeft, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via. 06-22486689. Uiteraard zijn wij ook per mail te bereiken: info@bouwservice-pj.nl.